Simon says: Travel

Weekendje weg

Nu dus weer een nieuwe blog.

Het laatste blog is geplaatst voordat ik een weekend ‘’off’’ had (lang weekend vrij). We zijn vorige week, vrijdagmiddag met de bus naar de stad Bangalore gegaan. Dat was 8 uur met de bus. We kwamen daar laat aan. We verbleven bij een vriendin van Joy (zij is een andere IG/vrijwilliger). We konden in haar huis logeren omdat ze genoeg slaapplekken had. Zaterdag hebben we rustig aan gedaan, uitgeslapen en dat soort dingen. Daarna zijn we de stad ingegaan. Een beetje westerse dingen gedaan; lekker gegeten, toetjes, de Mall (winkelen), film en dat soort dingen. Dat was erg leuk, gewoon lekker bijkomen.

Toetjes in Bangalore

Toetjes in Bangalore

’s Avonds hebben we lekker gegeten in een restaurant. Ze hebben in Bangalore een aantal bierbrouwers, dat is een nieuw opkomende hit in Bangalore. We zijn naar 1 van die bierbrouwerijen gegaan. Daar hebben we gegeten en ook eigen gebrouwen biertjes geproefd. Wat erg lekker was.

De volgende dag, zondag, werden we vroeg, om 7 uur opgehaald door de taxi. En dat was een dagtaxi en die bracht ons overal waar we heen wilden. Die bracht ons eerst naar Mysore.

De taxi, met alle meiden achterin!

De taxi, met alle meiden achterin!

Daar hebben we allemaal dingen bekeken. Ook nog naar een ander stadje, waar ik de naam niet meer van weet. Maar dat was erg leuk. Daar hadden ze oude tempels, forten, kastelen en dat soort dingen. Allemaal van de oude tijd, van de Maharadja’s. tempel

De tempel in Srirangapatnam

De tempel in Srirangapatnam

En in Mysore zijn we naar een heuvel geweest die uitkeek over de stad. Dit was erg mooi. Ook zijn we naar Mysore palace (paleis) geweest. Dat is het beroemde ding van de stad. De heersers van India hebben hier gewoond totdat het land onafhankelijk werd. Het is nog steeds een erg mooi paleis van de buiten- en binnenkant. Dat hebben we bekeken.

Mysore Palace bij daglicht

Mysore Palace bij daglicht

palace-mysore-en-de-igs

Selfie met de meiden, de andere IG’s.

palace-mysore-en-ik  

Daarna zijn we wat gaan drinken; koffie. En we hebben toen gewacht, want om 19:00 uur ’s avonds gaan de lichtjes aan. Het is een fantastisch mooi gezicht om de buitenkant zo te zien. Dat was erg leuk.

Mysore Palace, 's avondsmet alle mooie lichtjes

Mysore Palace, ’s avondsmet alle mooie lichtjes

Daarna hebben we een heerlijke pizza gegeten.

#yopa, you only eat pizza once

#yopa, you only eat pizza once

Op maandag  zijn we na een goed Indiaas ontbijt naar Mysore Zoo geweest. Een enorm grote dierentuin. Op een gegeven moment kwamen we een bordje tegen dat het  2,8 km was tot de uitgang. Toen hadden we al een heel eind gelopen. Het is gigantisch groot en goede dierentuin. Het was een goede dierentuin met genoeg ruimte voor de dieren. Meestal zijn de dierentuinen in dit soort landen niet zo goed. Maar in dit geval dus wel, dat is mooi. En daarna hebben we in een restaurant gegeten. Ik had een erg lekkere curry. Daarna kwam het nieuws dat onze bus terug naar Ooty was geannuleerd. Wat was er aan de hand? De Chief Minister van Tamil Nadu (de staat waar ik woon), had die maandagochtend een hartaanval gehad. Men vreesde voor haar leven. En als ze daadwerkelijk zou overlijden dan sluiten ze al het publieke transport af. Dit geldt dan voor de hele staat. Dit doen ze zg omdat ze aan het rouwen zijn, maar ook er angst is voor boze mensen, relletjes e.d. Dus uit voorzorg was onze bus naar Ooty geannuleerd. Toen moesten we er snel achter komen hoe we dan wel konden reizen want op dinsdag moeten we weer gewoon werken op school. Dus na veel gedoe konden we om 17:00 uur met een taxi terug reizen. We hadden toen ook de bevestiging gekregen van iemand van de school dat we bij de staatsgrens (Mysore ligt nl in de staat Karnataka) van taxi konden wisselen. De reden dat we moesten overstappen op een andere taxi bij de grens is dat men bang is, dat als mensen een auto zien met een nummerplaat uit Karnataka dat mensen dan boos kunnen worden en er relletjes kunnen komen. Een andere reden is ook dat deze twee staten, Karnataka en Tamil Nadu, niet goede vrienden zijn. Ze hebben vaak ruzie.

We zijn veilig in Ooty aangekomen.

wij-als-igs

Maar wat bleek toen we terug op de schoolcampus waren? De volgende dag zou er geen school zijn! Dat betekent niet vakantie vieren. Maar dat betekent voor ons dat we moeten helpen bij de dorm, slaapzaal. Omdat de mensen niet de hele dag alleen de kinderen kunnen vermaken. Dus er werd aangekondigd dat er 3 dagen geen school zou zijn en dat er 7 dagen van nationale rouw zou zijn in deze staat. De afgelopen dagen heb ik veel geholpen in de dorm met alle kinderen. Gewoon, er zijn voor hen, niet heel erg interessant. Vandaag is weer de eerste schooldag na de zg. vakantie.

Gisteravond, donderdag, hadden we de afscheidsparty van ons als IG’s. Onze coördinator heeft een babbeltje gedaan. Die heeft dingen gezegd over ons, allemaal heel erg positief. Wat erg leuk is. We hadden ook veel lekker eten.

Verder is er niet zo heel veel meer qua schooldingen. Morgen, zaterdag, is de grote cross country race. Daar moet ik ook de hele dag bij zijn. Om een uur of 1 zal dat afgelopen zijn. ’s Avonds hebben we Christmas diner. Met daarna de staff  show. Dan gaan de staff medewerkers (het personeel) elkaar voor de gek houden (sketches doen). Daar zal ik ook een aantal dingen doen. En verder gaan we zondag Christams carols zingen. Daarna zijn er nog 3 echte schooldagen en volgende week donderdag is de laatste assembly (bijeenkomst) om half 11 afgelopen. Dan gaat iedereen naar huis. Dan is het afgelopen. Dan ga ik naar het noorden! Ik ga de Taj Mahal bekijken en ook Jaipur. Daarna vlieg ik naar huis.

Dat was het zo’n beetje!

Tjowtjow! Tot de volgende keer.

5 gedachtes aan “Weekendje weg

 1. Sari Brunsveld

  Wow, Wat een heerlijk verhaal.
  Je maakt prachtige dingen mee, wat een ervaringen doe je op.
  Super leuk en heel erg gaaf.
  Nog een week en dan ga je reizen.
  Ik hoop dat het allemaal goed gaat.
  We kijken uit naar de foto’s
  Lieverd, geniet en zing lekker Christmas carols.
  Oma Sari

 2. Oma Pie

  Lieve Simon,

  Zojuist je verhalen gelezen,
  geweldig allemaal,leuk al die foto,s.
  Je hebt al heel veel steden en paleisen bekeken.
  Wat zul je veel te vertellen hebben,als je weer thuis
  mag komen en na een weekje zit het er op en ga je
  Ooty verlaten en dan hoop je naar het noorden
  te vertrekken joh geweldig.
  Wens je Gods zegen toe en
  Zijn bewaring, veel liefs van oma

 3. Wendy

  Kerst in korte broek… Jalours!
  Tof zeg je verhalen! Heb je nog sponsors nodig of kom je financieel uit?

  Gezellige tijd nog!!
  Groeten, JP, Wendy en Evy

 4. Marian

  Je hebt wel weer het een en ander meegemaakt. Het klinkt ook niet verkeerd om met zoveel vrouwelijk schoon op te trekken.
  Geniet nog ff van je tijd daar.

 5. Simon Bericht auteur

  Ha Wendy,
  Met kerst ben ik alweer thuis, met gewoon een lange broek. Maar het is hier ook koud hoor. Vanacht is er een cycloon met veel regen komen overwaaien. En sponsors zijn altijd welkom 😉

  groetjes Simon