Simon says: Travel

Vrij normale week!

Deze week heb ik niet veel uitgevoerd. Niet heel erg spannend, een vrij normale week.

Op de juniorschool (basisschool) moeten de kinderen oefenen voor de nativity play (kerstoneelstuk). Daardoor vielen er wat lessen uit voor mij dus dat wel relaxed.

Afgelopen weekend waren de dormparents van de dorm (slaapzaal) waar ik meehelp, een weekendje vrij. Dus ik had vorige week zaterdag de verantwoording over de kinderen (jongens van 11 jaar) van de dorm. Ik heb ’s morgens met de jongens gevoetbald. Na de lunch gingen de kinderen shoppen. Maar dat doen ze altijd dus daar hoef ik dan niet bij te zijn. Daarna moest ik de jongens begeleiden in het emails schrijven. Iedere week moeten de jongens een email naar hun ouders schrijven. Ook gaan ze op zaterdag allemaal onder douche, en ik moest erop toezien dat inderdaad iedereen onder de douche gaat en dat ze niet te lang douchen. En als ik niet fysiek bij de jongens was, dan was ik zg ‘on call’ (oproepbaar). Dat betekent dat ik opgeroepen kan worden als de jongens vragen hebben ofzo. ’s Avonds gingen de jongens weer voetballen en film kijken. Daarna moest ik hen naar bed brengen.

Gezellig met de andere vrijwilligers (IG's) drinken in Jungle Retreat. Een uurtje rijden vanaf Hebron.

Gezellig met de andere vrijwilligers (IG’s) drinken in Jungle Retreat. Een uurtje rijden vanaf Hebron.

Verder heb ik samen met de andere IG’s (vrijwilligers) de trip van dit weekend gepland. We gaan nl met de bus naar Bangalore en Mysoore. Bangalore is een miljoenenstad en Mysoore is kleiner maar er staat een prachtig paleis en heeft veel historie. Ik heb veel zin in deze trip. (als je dit bericht leest, ben ik dus al het weekend weg!).

Afgelopen maandag, 28 november, zijn we naar de jungle retreat geweest. Ik was daar al eerder geweest om de verjaardag van mijn Koreaanse kamergenoot, Yun te vieren. Maar nu gingen we nog een keertje. Het was een heerlijk zwembad. Het water was ververst en erg koud. Maar het was wel erg lekker. Wat ook interessant was aan deze dag, was dat we aan het einde een filmpje kregen te zien over alle wildlife uit dat gebied. Alle beesten komen ook op het terrein van de jungle retreat en hun eigen beveilingscamera’s hebben dit gefilmd. We zagen olifanten, beren, een tijger ook, luipaarden en andere katachtigen. Al die beesten komen drinken uit het zwembad.

Als jullie dit lezen dan heb ik nog maar andere halve week in Ooty (Hebron School). Dus dat echt heel erg snel. Op 15 december is het nl al vakantie voor de kinderen. Als ik dan ook vrij heb, ga ik naar het noorden reizen. Eerst naar New Delhi. Daarna ga ik naar de stad Agra, de plaats waar de Taj Mahal ligt. En ik ga waarschijnlijk ook naar Jaipur. Dat schijnt een mooie oude stad te zijn. Dat zijn zo’n beetje mijn plannen.

Het gaat allemaal erg rap. De tijd is voorbij gevlogen.

Het heeft hier trouwens ook geregend sinds een hele lange tijd. Normaal is dit het regenseizoen maar het heeft geen druppel geregend. Het is een falende moesson tijd. Afgelopen week hebben we een flinke regenbui gehad. De mensen hier zijn daar ontzettend blij mee. Ze hopen en bidden voor meer regen. Maar dat gaat er waarschijnlijk niet komen want

Een foto van de tuin van Hebron School na een flinke regenbui.

Een foto van de tuin van Hebron School na een flinke regenbui.

normaal regent het helemaal niet meer in december. Dat het nu regent, begin december is heel bijzonder.

 

Tot zover deze blog!

Doeidoei

2 gedachtes aan “Vrij normale week!

 1. Oma Pie

  lieve Simon,

  Leuk je verhalen te lezen.
  Wat gaat de tijd toch snel, nog even en dan
  hoop je alweer terug te komen,
  maar je hebt nog vele plannen,
  om het land verder te bezichtigen.
  een goede tijd en Gods zegen.
  lieve groeten van oma.

 2. Oma Pie

  Simon had al een verhaaltje geschreven,
  maar vraag me af of het overkomt.
  bij deze nogmaals een fijne tijd
  en geniet van de laatste periode.
  liefs oma.