Simon says: Travel

Visite Pap & Mam

Het is inderdaad heel lang geleden dat ik iets heb geschreven. De afgelopen tijd ben ik erg druk geweest met de drama’s die ze hier op school doen. Elk jaar doen de oneven klassen van de middelbare een toneelstuk dus dat zijn de standards 7, 9, 11 en 13. En elk haar heeft twee klassen en std 13 doet het zelf. Dus dat zijn 7 toneelstuken die in 8 weken moeten worden voorbereid. Wat erg veel tijd kost. Ik hielp mee met de std 9A . Wat veel na schooltijd oefen en herhalen vereist. Deze week moesten alle klassen optreden voor jury en ouders die ze daarna beoordeelden en je kon als acteur verschillende prijzen winnen en ook als drama in het geheel. Vorige week moesten de klassen op treden voor de leerlingen en staff zelf. Het is wel leuk om alle klassen te zien optreden van bescheiden eerste klassertjes tot 6 vwo leerlingen. Maar het zien van de drama zelf is maar een uurtje maar er gaat zo ontzettend veel werk en tijd in zitten van zoveel verschillende mensen. Wat ik vooral gemerkt heb omdat ik er zelf ook aan mee werkte. De hele school gaat gebukt onder de dramaweken.

Terug naar het bezoek van pa en ma 🙂 het was erg leuk om ze een kijkje in mijn Indiaanse leven hier op Hebron school te geven. Ze hebben het schoolleven bekeken maar ook hoe het is buiten de campus van lekker eten tot de travestieten die langs komen voor geld. Dat laatste iets minder leuk, maar de rest was top!

Terwijl ik dit zo allemaal typ, rijd ik verder in de minibus op weg naar Coimbatore trainstation waar ik de nachttrein neem naar Varkala, een kuststad in Kerla. Waar we lekker kunnen chillen en bijkomen van al het werken en schoolgebeuren. We hebben een week vakantie die we daar doorbregen en zullen volgende week zaterdag laat aankomen om daarna nog 2 dagen uit te rusten voordat school begint.

Tot de volgende blog!!!

5 gedachtes aan “Visite Pap & Mam

 1. Mirjam Bericht auteur

  Nou dat was wat die travestieten… Zitten we vorige week vrijdagavond gezellig met Simon is een soort van Indiase Starbucks, komen twee van die lui binnen. Helemaal als vrouw verkleed met een sari aan en allemaal armbanden om de polsen. Simon zag ze als eerste aankomen en zei meteen dat het travestieten waren. Hij zei gelijk wat we moesten doen. Als ze naar ons toe zouden komen, moesten we meteen geld geven. Niet met ze in discussie gaan. Gewoon geld geven en afpoeieren. Want anders kunnen ze een enorm toestand beginnen… tot aan zich ontkleden toe! Idd kwamen ze even later naar ons tafeltje. Simon zei tegen Arco, “geld geven!”. Wat Arco ook meteen deed. Maar dit was te weinig. Ze wilden meer. Ook Simon trok zijn portemonnee. Maar nog wilden ze niet weg gaan. Ze wilden ook geld van mij. Maar Arco en Simon zeiden dat het nu genoeg was. Inmiddels bonkte mijn hart in mijn keel. Bedelaars, zwevers, schrooiers, van alles heb ik gezien in mijn leven. Maar dit was een totaal nieuw fenomeen voor mij. Ik was blij dat Simon wist wat er gebeuren moest. Pfft. Even later zag ik ze buiten lopen, gingen ze bij iemand achterop de motor zitten en heel verleidelijk doen. Het was echt heel naar om te zien. Ik kon het even niet loslaten. Gelukkig brachten Arco en Simon mij weer terug in de realiteit.

 2. Sari Brunsveld

  O gelukkig nu kan ik een reactie plaatsen.
  Fijn Siem dat je even een weekje kunt bij komen, alle indrukken even een plekje geven.
  Heerlijk
  Ik hoop dat je lekker uitrust.
  Het is zo heerlijk om iedere keer je blog te lezen.
  Ook wat Mirjam erbij schrijft over die travestieten, wat een enorme ellende is er toch.
  Ik hoop zo dat je een licht kunt zijn ook voor die mensen.
  Liefs
  H&S

 3. Oma Pie

  LieveSimon,

  Leuk je verhalen te lezen,
  je bent maar druk, hoor.
  maar erg leuk,dat je jeouders mocht zien.
  Wel heel bijzonder, dat je ouders bij je op
  bezoek kwamen.
  ik ben echt trots op je, maar je krijgt kracht
  van de Heere God,
  heel veel sterkte en een fijne vakantie
  van oma.

 4. Wilma Kloet

  Hoi Simon,

  Indiaas eten. Toevallig 2 weken geleden voor het eerst Indiaas gegeten in Emmen. Zo lekker dat ik me kan voorstellen dat je er dagelijks van geniet. Hoewel boerenkool……..
  Iedere keer als ik je blog lees geniet ik van je verhalen en ervaringen. Zo maak je meer mensen blij, dan alleen de leerlingen op de school.
  Veel plezier en rust gewenst in je week vakantie.
  Wilma

 5. Hans&Marjan

  Hoi Simon….wie verre reizen doet, kan veel verhalen! En wij met z’n allen mogen er in delen: hoe boeiend en leuk. Die travestieten…uhmmm… voor ’t eerst mee ‘gemaakt’ in bepaald gebied van Chinatown in Singapore: bijna 40 jaar geleden op een van de reizen bij Hans aan boord…zo blue uit de provincie en dan in een gonzende wereldstad waar na 19.00 uur “het leven” begon. Gelukkig toen geen ervaring zoals jullie, maar het blijft wel bij. Geniet en oren & ogen open!!!!
  hartelijke veense groet