Simon says: Travel

zaterdag 17 – IG weekend

Dus het is alen week geleden dat ik weg ben geweest. Maar vandaag i de enige dag in de week dat ik weer een beetje puf en tijd heb om wat te tikken.

De bus zou dus om 18:30 vertrekken en daarvoor moesten we nog eten en er 20 minuten heen lopen. We vertrokken dus om 16:30 om naar het restaurant te gaan en wat te bestellen. Het eten was prima maar niet zo lekker als de Koreaanse kimbab(sushi) die Jun meegekregen had en die we in de slaapbus lekker gingen op peuzelen. De bus pakken ging eigenlijk verbazing wekkend goed we kwamen bij het busstation aan en de bus kwam een minuutje later er al aan en we konden zowaar instappen! We waren dus op weg naar Madras! 20160916_183955De reis ging wel goed omdat je vanaf een uur of 2 eindelijk in slaap viel. Maar helaas weden we al om half 6 wakker gemaakt met de mededeling dat we in Madras waren aangekomen. We werden ergens op een random drukken straat afgedopt. We moesten dus een riksha nemen naar de plek waar we onze tassen voor de dag konden droppen. Dit kon bij ex-leerlingen van Hebron die in Madras studeren. Na de tassen te hebben afgedopt en ons zelf een beetje op gefrist gingen we met de uber naar een ontbijt restaurant waar in een dosa heb besteld een soort pannenkoek die smakeloos is maar erg lekker met de vele sausjes die je er bij krijgt.

 

20160917_070407

Na het heerlijke ontbijt ging onze tocht langs de St. Thomas kathedraal waar blijkbaar de resten van de apostel Thomas liggen. Het schijnt dat hij helemaal naar Zuid-India is geweest om daar 20160917_074134het evangelie te verspreiden.

20160917_074306

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er zijn dus ook meer christen in het zuiden van India dan in he Noorden. Het was een mooie kathedraal die niet zo veel verschilt als die in Italiƫ, behalve van de leeftijd. Maar des al niet te min was het een erg mooie kerk. Toen we een beetje uit gekeken waren, zijn we naar de zee te gelopen. Wat erg dicht bij was. Het was erg indrukwekkend, dat komt omdat het een groot strand was en er naast een weg liep waar aan de een soort vissers sloppenwijk was gebouwd. De vissers hadden er zo hun hutjes gebouwd en leefde van wat de zee hen bracht. 20160917_080253 20160917_081504We liepen op de weg en als je links keek wonden er mensen in armzalige betonnen flatgebouwen en keek je naar rechts dan zag je de vissers die in gammele hutjes woonden. Op een gegeven moment kwamen op het publieke strand met een vuurtoren waar mensen genoten van het strand en een soort parkje. Een compleet andere wereld dus. Maar het verschil werd nog groter omdat we een IG opzochten die wegens gezondheids redenen moest stoppen. Deze IG zouden we zien in een van de grootste winkelcentrums van Madras. We gingen eerst onze tassen ophalen en daarna naar het luxe winkelcentrum. Het was een enorm verschil! De winkels waar je mode kleren kon kopen en op het strand waar het rook naar vis en waar de verkopers hun vis probeerde te slijten. Ik moest even bijkomen maar na dit alles was het toch leuk om de IG( Angela) weer te ont moeten.

We bleven een paar uur hangen in het winkelcentrum omdat het buiten erg heet was en binnen lekker koel. Ik heb er niks gekocht omdat ik alles te duur vond en geen zin had om geld uit te geven aan iets wat ik niet nodig heb, dat kwam vooral omdat ik net daar voor de straat arme mensen in de sloppenwijk had gezien die allen een voetbal hadden as vermaak.

Na een goeie lunch hebben we om een uur of 3 een taxi naar Mahaballiprum genomen wat ongeveer 1,5 uur te zuiden van Madas was. Van de rit heb ik niks mee gemaakt om da ik na die korte nacht en drukke ochtend nog er moe was. Toen ik voor het eerst mijn ogen open deed en uit het raampje keek zag ik een knus winkeltje wat over duidelijk bedoeld was voor de toeristen. 20160917_180154En alle andere winkeltjes in de straat verkochten ongeveer het zelfde: houten olifantjes, waarschijnlijk neppe gouden ringen, zilveren kettingen met steentjes er in, wand kleden met olifanten en andere exotische dieren. Maar dat alles geeft het stadje wel een gezellige sfeer. Na dat we alles hebben uitgepakt en een zwembroek aan te hebben zijn we naar het strand gewandeld en hebben we een afkoelende plons in de zee genomen wat erg lekker was na een lange dag in de auto en de hete omgeving. We hebben tot het te donker werd gezwommen en zijn daarna terug naar het hotel gelopen om onderweg te stoppen voor wat eten en daarna hup naar bed omdat we erg moe waren.

 

Tot de volgende blog waar ik de andere dagen beschrijf.

 

img-20160925-wa0000 20160917_182918 20160917_183409

4 gedachtes aan “zaterdag 17 – IG weekend

 1. Sari Brunsveld

  Dank je wel voor dit verhaal , Simon.
  Heerlijk om te lezen. Ook indrukwekkend het enorme verschil tussen arm en rijk.

  Wat moeten we ermee ?
  Ogen open houden denk ik . En ons bewust zijn dat niks vanzelfsprekend is.

  Liefs van ons
  Henk en Sari

 2. Oma Pie

  Die Simon,

  wat maak je veel mee,
  arme mensen en rijke mensen.
  Leuk allemaal en dan heerlijk zwemmen
  in de zee, na al je belevenissen.
  geweldig, en sterkte verder.
  heel veel groetjes oma.