Simon says: Travel

Afgelopen maandag en as weekend

Afgelopen maandag zijn wij als IG’s naar Ooty lake geweest. Het is een vrij vies meer waar vieze stroompjes water op uit komen. Maar dat hindert niemand om er op te varen en er een soort kermis omheen te bouwen. Zoals je ziet op de foto is het water best wel smerig. maar je ziet toch wel veel bootjes op het water.

ooty lake

ooty lake220160912_130441

Voordat we het meer op gingen hebben we wat rondgelopen op de kermis die daar waarschijnlijk altijd zal blijven .Ik heb een pijl en boog geschoten terwijl de anderen paintballetjes weg schoten op flesjes. Daarna zijn we in botsautootjes elkaar te lijf gegaan. Wat opzich wel leuk is vooral als jij de attractie bent. Zodra we ergens in gingen zitten kwamen er allerijl mensen naar ons kijken. Toen we bijvoorbeeld ergens gingen zitten om wat te drinken kregen we opeens heel random een kind op ons schoot en moesten we ermee op de foto.

20160912_12064720160912_115539

 

20160912_135659

Na het al het geburen rondom Ooty lake zijn we naar her restaurant junior kapana geweest voor een heerlijke  biriani die erg lekker was, Gewoon lekker gekruid en een goede stukjes vlees maakt dat alles erg lekker. Na ons buikje vol te hebben gegeten zijn we terug gegaan naar school om vervolgens op film jacht te gaan. Er is een man die in mijn dorm helpt. Genaamd Roshen die jou altijd van alle films kan voorzien. Hij heeft een extra harde schijf vol films netjes geordend op genres zodat je een beetje gericht kan zoeken. Dus uit alle films hebben we er 5 uitgekozen. Van de 5 gingen we er twee na het avondeten kijken. Dit deden we in de kapel omdat ze daar een soort tribune hebben met kussens waar je lekker op kan liggen. Al met al was het een chille dag waar je lekker kon uitrusten.

 

Het is hier vandaag een bijzondere dag namelijk omdat we vrij zijn. Normaal is dat niet zo maar omdat er politieke onrust is is het gevaarlijk om over straat te gaan. Het is niet zo gevaarlijk bij ons in Ooty maar vooral bij de grens tussen Tamil Nadu en Karnataka. Er is een rusie tussen de twee staten over water. Hier is een site die het probleem tot in detail vertelt: http://www.livemint.com/Politics/ZwA3r1o6wzcPgJUHr5sQ3L/Cauvery-water-war-What-Karnataka-and-Tamil-Nadu-are-fightin.html

We zouden dit weekend een IG weekend hebben in Bangaleur en Mysore maar omdat de bussen met een Tamil Nadu nummerplaat worden aangevallen werden we aangeraden om niet die kant op te gaan. In plaats daarvan hebben we besloten om in Tamil Nadu te blijven en naar de hoofdstad van de deelstaat te gaan: Chennai. Maar we gaan niet alleen naar Chennai te zuiden van de stad ligt een plaatsje dat voorheen een Franse kolonie was. De plaats heet Puducherry. Het schijnt nog heel Frans te zijn en er is een hele mooie boulevard en een bijzonder monument. Al met Al een weekend om naar uit te kijken.

 

Tot na het weekend!!!

PS: ben net terug van een andere bruiloft, het ging op precies dezelfde manier als de vorige met alleen een ander stel dat ging trouwen. Zelfs de locatie was het zelfde 🙂